Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Franceza
Franceza
O reteta delicioasa propusa de Dumitru Bucsa, Executive Chef la Hotel Pullman.
Metoda de preparare
Se pune ciocolata la topit in Bain marie( 45° C) dupa care se amesteca cu galbenusurile. Separat se bat albusurile cu zaharul pana se fac spuma. Apoi, se adauga la compozitia de ciocolata amestecand usor pentru a fi aerata.
Jumatate din cantitatea de spuma de ciocolata se amesteca cu crema de praline, alunele de padure si alcoolul, obtinand cea de a doua crema.
Se serveste in pahare alternand straturile dupa imaginatie, se decoreaza cu fructe rosii, frunze de menta si alune de padure sfarmate.
Sursa: www.saptamanagustului.ro
INGREDIENTE
- ciocolata
- 10 ml rom Armagnac
- 50 g alune de padure sfarmate
- 100g crema de praline
- 30g zahar tos
- 6 albusuri
- 6 galbenusuri
- 50 g unt unt
- 200g cuvertura de ciocolata neagra