Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

In zilele fara carne, spanacul este o optiune excelenta. Spanacul are putine calorii si o multime de vitamine si minerale. Vestea buna e ca nu te vei priva de vitamine. O portie de spanac iti va aduce vitamina A buna pentru intarirea imunitatii si vitamina K, necesara pentru sanatatea oaselor. Este o sursa buna de proteine si calciu, de care ai nevoie intr-o dieta echilibarata, dar si de fibre, care ajuta digestia.

Metoda de preparare

Spala spanacul in apa rece. Pune apa la fiert si, cand ajunge la temperatura de fierbere, adauga spanacul pentru cateva minute. Scurge apa si clateste spanacul cu apa rece, pentru a opri procesul de fierbere.

Pune intr-un vas untul si uleiul. Cand s-a topt untul, pune faina si amesteca. Stinge cu lapte (poti adauga si putin din apa in care ai oparit spanacul), si amesteca pana rezulta un sos cremos, ca o smantana subtire. Da deoparte. Adauga branza rasa (pastreaza putina branza cat sa iei cu trei degete) si spanacul. (Reteta se poate pregati si cu spanac congelat, caz in care spanacul congelat se inabusa intr-un vas pentru cateva minute, fara apa. Se va dezgheta si se va fierbe foarte repede).

Pune si leusteanul tocat marunt, potriveste de sare si piper si pune si nucsoara rasa. Amesteca si pune totul intr-un vas care merge la cuptor, uns cu putin ulei si tapetat cu pesmet (un alt secret, bun de tinut minte). Presara deasupra branza pastrata si o lingura de pesmet. 

Da totul  la cuptor pentru 30-40 de minute. Serveste spanacul imediat cu oua ochiuri sau ca atare. O portie are in in jur de 300 de calorii. Merge perfect si simplu, cu paine prajita, fiind o delicioasa reteta vegetariana.

Reteta trimisa de Elena Merisanu.