< 30 min
usor
Internationala
Singura reteta de spanac de care vei avea nevoie in primavara asta. E savuroasa, usor de facut si are o multime de beneficii pentru sanatate.
Pune spanacul intr-o oala cu apa care fierbe doar un minut, apoi pune-l in apa rece ca sa-i nu se gateasca in continuare. Stoarce bine spanacul de apa si marunteste-l cu un cutit sau in robotul de bucatarie.
Topeste untul intr-o tigaie incapatoare, la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si soteaza-le pana se inmoaie, aproximativ 4 minute. Adauga faina ca sa faci o pasta. Mai lasa 1 minut pe foc, dupa care adauga si laptele.
Adauga apoi parmezanul, amesteca, adauga spanacul, piperul alb si area si mai lasa 1-2 minute pe foc.
Serveste cat e fierbinte. Avand in vedere ca este una din garniturile de baza din steakhouse-uri, iti propunem sa-l savurezi alaturi de o friptura suculenta.
- spanac
- sare dupa gust
- 450-500 ml lapte
- 1/2 lingurita piper alb
- 90g parmezan gratinat
- 3-4 linguri faina alba
- 1 ceapa taiata
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 3-4 linguri unt sarat
- 500g baby spanac