< 30 min
usor
Vegetariana
Fiica lui Paul McCartney, Mary, propune aceasta reteta simpla, care este gata in doar 30 minute.
Mai intai gateste spaghetele dupa instructiunile de pe ambalaj, nu ar trebui sa-ti ia mai mult de 8-10 minute. Amesteca din cand in cand astfel incat sa nu se lipeasca intre ele. Cand sunt facute al dente, scoate-le de la fiert, stropeste-le cu putin ulei de masline si acopera-le. Pune-le deoparte.
Poti folosi chiar aceeasi oala pentru a face sosul. Pune-o pe aragaz la foc mediu, adauga 3 linguri de ulei de masline si soteaza dovleceii timp de 4-5 minute. Apoi adauga usturoiul si ierburile si amesteca bine. Lasa-le foc foc inca cateva minute.
Adu din nou spaghetele in oala si amesteca bine, adaugand si branza si zeama de lamaie. Pune sare dupa gust si piper negru proaspat macinat. Mai poti adauga branza la servire, daca vrei.
Sursa: meatfreemondays.com
- spaghete
- piper proaspat macinat
- sare de mare
- 2 linguri parmezan sau pecorino, ras
- zeama de la 1/2 lamaie
- 100g feta maruntita (optional)
- 2 dovlecei taiati subtire pe lungime
- 3 catei de usturoi tocati marunt
- 1 ½ lingurite salvie proaspet tocata
- 1 ½ lingurite rozmarin proaspat tocat
- 3 linguri ulei de masline
- 200g spaghete uscate