Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Vegetariana
Vegetariana
O reteta propusa de bucatarul Sirio Maccioni din restaurantul Le Cirque din New York.
Metoda de preparare
Incalzeste 5 linguri de ulei intr-o tigaie la foc mediu. Adauga 2 catei de usturoi si gateste-i 2 minute, pana devin aurii. Adauga ciupercile taiate in patru si mai lasa-le pe foc timp de 3 minute. Adauga sparanghelul, broccoli, mazare si zucchini si mai lasa-le 3 minute pe foc. Adauga pastele, smantana, parmezanul si untul, asezoneaza cu sare si piper si pune-le pe o farfurie.
Pune restul de ulei, usturoi, rosii si busuioc intr-o tigaie la foc mic si lasa-le cateva minute. Adauga-le apoi peste paste si presara deasupra mugurii de pin.
Sursa: www.saveur.com
INGREDIENTE
- spaghete
- 60g muguri de pin
- 2 linguri busuioc tocat
- 150g rosii cherry
- sare Kosher
- piper
- 2 linguri unt nesarat
- 100g parmezan ras
- 1 zucchini mic, taiat in patru, gatit
- 250g smantana
- 130g mazare congelata, gatita
- 130g broccoli gatit
- 130g sparanghel gatit
- 150g ciuperci
- 6 lingurite ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 400-500g spaghete gatite al dente