Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
mediu
mediu
Bucatarie:
Italiana
Italiana
Metoda de preparare
Blanseaza sparanghelul in apa clocotind timp de 2 minute, apoi scoate-l in apa cu gheata. Taie-l in bucati mai mici si pune-l deoparte.
Amesteca, intr-un bol, ceapa tocata, usturoiul, 3 linguri de ierburi aromatice tocate, untul si mustarul. Adauga sucul de lamaie, sare si piper.
Prajeste pesmetul in putin ulei timp de 5 minute, la foc mediu, pana devine auriu.
Fierbe pastele al dente in apa cu sare. Scurge-le. Adauga peste pastele fierbinti amestecul cu unt si mustar si amesteca bine. Pune si bucatelele de sparanghel si jumatate din pesmet.
Prajeste 4 oua ochiuri si serveste-le peste paste cu restul de pesmet.
Sursa reteta si foto: Taste.com.au
INGREDIENTE
- spaghete
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- 1 lingura mustar
- 125g unt
- 5 linguri busuioc patrunjel si cimbru tocate
- 2 catei usturoi zdrobiti
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 300g sparanghel
- 300g spaghete
- 100g pesmet
- 4 oua