Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Italiana
Italiana
Metoda de preparare
Fierbe spaghetele al dente, in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le si lasa-le deoparte.
Soteaza usturoiul tocat in uleiul incins, timp de 30 secunde. Adauga doua treimi din vin si sucul de la lamaie. Amesteca, adauga spanacul si branza de capra (pastreaza o bucatica pentru final). Lasa-le sa se gateasca la foc mic timp de 3 minute, inainte sa adaugi spaghetele si nucile coapte.
Amesteca timp de 30 secunde, condimenteaza cu sare si opreste focul.
Adauga smochinele taiate si amesteca de cateva ori.
Serveste cu restul de branza faramitata si coaja rasa de lamaie presarate deasupra.
Sursa reteta si foto: www.greenkitchenstories.com
INGREDIENTE
- smochine
- sare
- 5 smochine taoate in sferturi
- 100g nuci tocate, coapte cu sare
- 125g branza de capra
- 200g spanac
- 1 lamaie
- 2 catei usturoi
- 240ml vin alb
- 1 lingura ulei de masline
- 300g spaghete