< 30 min
usor
Italiana
O reteta traditionala de paste, pentru iubitorii fructelor de mare.
Lasa scoicile spalate sa stea in apa cu sare timp de cel putin 10 minute.
Intre timp, pune la fiert spagehtele in apa cu sare, timp de 5 minute. Scurge-le si pastreaza 450ml din apa in care au fiert.
Caleste putin usturoiul in uleiul incins, la foc mic, dar ai grija ca usturoiul sa nu se rumeneasca. Dupa 1-2 minute adauga un varf de lingura de fulgi de ardei iute.
Pune in tigaie si scoicile, vinul si un praf de sare. Gateste totul timp de 1-2 minute, amestecand din cand in cand.
Scoate scoicile intr-un bol si pune in tigaie spaghetele scurse, adaugand si o parte din apa pastrata. Continua sa gatesti pana cand pastele sunt al dente. Pune patrunjelul tocat si apoi scoicile scoase in bol.
Lasa inca 1 minut pe foc si sunt gata.
Sursa reteta si foto: Daily Meal
- scoici
- 1 lingura patrunjel tocat
- 60ml vin alb sec
- fulgi de ardei iute
- 150g spaghete
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 catel usturoi feliat subtire
- sare
- 1.3kg scoici spalate si curatate