Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Italiana
Metoda de preparare

Taie sardinele pe jumatate si scoatele oasele. Pune-le deoparte.

Fierbe pastele al dente in apa cu sare. Scurge-le si pastreaza 200ml din apa in care au fiert.

Intre timp, incinge 2 linguri de ulei intr-o tigaie si caleste salota, usturoiul si fulgii de ardei iute, timp de 2 minute la foc mediu. Adauga pastele fierte, ridichiile, frunzele de spanac si jumatate din sardine. Apoi jumatate din apa pastrata. Lasa totul sa fiarba la foc mediu spre mare, adaugand lichid daca mai e nevoie pana cand sosul acopera pastele.

Adauga sucul de lamaie si restul de 2 linguri de ulei.

Condimenteaza cu sare si piper daca vrei, mai adauga si suc de lamaie dupa gust.

Serveste pastele fierbinti, cu restul de sardine si coaja rasa de lamaie.

Sursa reteta si foto: Bon Appetit