< 30 min
usor
Italiana
Taie sardinele pe jumatate si scoatele oasele. Pune-le deoparte.
Fierbe pastele al dente in apa cu sare. Scurge-le si pastreaza 200ml din apa in care au fiert.
Intre timp, incinge 2 linguri de ulei intr-o tigaie si caleste salota, usturoiul si fulgii de ardei iute, timp de 2 minute la foc mediu. Adauga pastele fierte, ridichiile, frunzele de spanac si jumatate din sardine. Apoi jumatate din apa pastrata. Lasa totul sa fiarba la foc mediu spre mare, adaugand lichid daca mai e nevoie pana cand sosul acopera pastele.
Adauga sucul de lamaie si restul de 2 linguri de ulei.
Condimenteaza cu sare si piper daca vrei, mai adauga si suc de lamaie dupa gust.
Serveste pastele fierbinti, cu restul de sardine si coaja rasa de lamaie.
Sursa reteta si foto: Bon Appetit
- paste
- sare
- coaja rasa lamaie pentru servire
- 2-3 linguri suc proaspat de lamaie
- 100g spanac (baby spanac)
- 4 ridichi taiate in sferturi
- 3/4 lingurita fulgi ardei iute
- 1 salota (hasma) tocata
- 4 catei usturoi tocati marunt
- 4 linguri ulei de masline
- 350g spaghete
- 150g sardine afumate din conserva