< 1h
usor
Vegetariana
Nu stim cum vi se par voua aceste paste, dar noua ni s-a facut pofta instantaneu de ele. Sunt perfecte pentru o zi gustoasa de Meatless Friday.
Preincalzeste cuptorul la 100ºC. Pune rosiile la cuptor timp de 20-25 minute, cu o lingura de ulei de masline, putina sare si un varf de cutit de zahar si acopera-le cu o foaie de copt.
Intre timp, gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj si pastreaza 100g apa in care au fiert pentru sos.
Cat timp se fac pastele, caleste ceapa cu o lingura de ulei de masline, intr-o tigaie mare, pana se inmoaie (5-6 minute).
Adauga usturoiul si mai lasa-le 30 secunde pe foc. Adauga si spanacul, putin cate putin, pana se inmoaie.
Scoate tigaia de pe foc si adauga iaurtul grecesc si avocado. Mai pune si 2-3 linguri de apa de la paste si da totul in blender pana cand devine o pasta.
Adauga busuiocul si parmezanul si amesteca bine. Pune pastele in acest sos si serveste cu rosii coapte.
- spaghete
- 90g parmezan ras
- 6g busuioc
- 1 avocado taiat bucati
- 30g iaurt grecesc fara grasimi
- 2 catei de usturoi tocati
- 450g baby spanac
- 1 ceapa medie, tocata
- 220g spaghete din grau integral
- zahar
- sare Kosher
- ulei de masline
- 350g rosii cherry