Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Vegetariana

Ce poti sa faci cu un avocado copt? Supe, salate, garnituri si minunatul sos Guacamole, pe care mexicanii il au in meniul lor de mii de ani. Sosul cu avocado vine de la azteci, care divinizau acest fruct considerat un afrodisiac. Nu stim daca vei strarni pasiune cu aroma de ceapa din guacamole, dar cu siguranta ii vei uimi pe cei de la masa cu sosul verde si picant.

Metoda de preparare

Curata avocado, indeparteaza samburele si taie pulpa in cubulete mici. Stopeste-l imediat cu zeama de la lamaie ca sa nu oxideze si sa isi schimbe culoarea.

Pregateste separat rosiile tocate cubulete, ceapa tocata marunt, coriandrul tocat si ardeiul iute tocat (dupa ce i-ai indepartat semintele). Bucatile de avocado se zdrobesc cu furculita sau intr-un mojar cu pisalogul. Daca fructul nu este bine copt, pulpa este tare si nu se va zdrobi usor. Poti sa folosesti si un blender pentru a-l pasa.

Adauga ingredientele pe care le-ai tocat si amesteca totul foarte bine. Condimenteaza cu sare si piper.

Sosul Guacamole este garnitura perfecta pentru tortillas, quesadillas si chiar pentru carne fripta pe gratar sau la cuptor.