Timp preparare:
> 2h
> 2h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Franceza
Franceza
Metoda de preparare
Caleste ceapa, telina si morcovii in untul topit pe foc mediu, pana cand se rumenesc.
Adauga rosiile pasate (piure) si mai lasa pe foc 2-3 minute. Presara faina si incorporeaza-o amestecand rapid. Lasa pe foc alte 5 minute.
Adauga 1.5 litri supa concentrata de vita si ierburile aromatice puse intr-un saculet de panza.
Lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 2 ore pana cand tot sosul se reduce la jumatate. Daca mai e nevoie, mai adauga supa pe masura ce se evapora.
Odata ce sosul s-a fiert, paseaza-l de cateva ori printr-o sita deasa pentru a te asigura ca are o textura fina.
Sursa reteta: stellaculinary.com
Sursa foto: maiascookin.weebly.com
INGREDIENTE
- supa
- 1.5 - 2 litri supa concentrata de vita
- 2-3 fire patrunjel
- 2-3 fire cimbru
- 50g rosii pasate
- 1 frunza dafin
- 50g faina
- 50g morcovi tocati
- 50g unt
- 50g telina tocata
- 110g ceapa tocata