Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Italiana
Italiana
Ingredientul de baza pentru multe dintre preparatele italienesti este sosul de rosii, care difera de la regiune la regiune. Aceasta este una dintre variantele pe care le putem gasi in Italia.
Metoda de preparare
Puneti rosiile proaspete tocate intr-o tigaie si adaugati untul, ceapa si sarea. Lasati amestecul la foc foarte mic, fara capac, timp de 45 de minute sau pana sosul s-a ingrosat pana la consistenta pe care o doriti.
Amestecati din cand in cand, si daca gasiti bucati prea mari de rosii, zdrobiti-le cu o lingura de lemn. Inainte sa turnati sosul peste paste, scoateti cele doua bucati de ceapa.
In sos puteti include si parmezan sau parmigiano-reggiano ras.
Sursa: Food52.com
INGREDIENTE
- rosii
- 1 ceapa medie, taiata in jumatate
- 5 linguri unt
- 1kg rosii proaspete (sau la conserva) fara coaja, tocate marunt
- sare
- piper