< 30 min
usor
Internationala
Un sos bun pentru budinci, cheesecake, inghetate sau orice alt desert de vara.
Intr-un blender paseaza bine ciresele fara samburi taiate in doua impreuna cu sucul de protocale.
Daca vrei ca sosul sa fie foarte fin, poti sa strecori sucul gros pe care l-ai obtinut in blender si astfel elimini pulpa fructelor.
Intr-o tigaie amesteca 120ml de apa, cu zaharul si cele 2 lingurite de lichior de cirese. Lasa-le la foc mediu pana cand zaharul se dizolva, dar ai grija sa amesteci continuu.
Adauga sucul de cirese in tigaie si lasa-le sa dea in clocot . Redu focul si lasa-le sa fiarba incet inca 10 minute.
Amesteca amidonul cu o lingurita de apa si toarna amestecul in tigaie peste sosul de cirese. Lasa pe foc inca un minut.
Poti sa servesti sosul peste o budica fierbinte, cu inghetata de vanilie sau cu un cheesecake.
- cirese
- 2 lingurite lichior de cirese
- 1 lingurita amidon
- 50 g zahar
- 120 ml apa
- 2 linguri suc portocale
- 300g cirese dulci
- 1 lingurita apa