Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Unul din cele mai grozave sosuri pentru cartofii prajiti. Combinatia de branza cheddar si bere cu paprika creeaza o aroma greu de uitat.
Metoda de preparare
Topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga faina si amesteca timp de 2-3 m,inute. Adauga usturoiul, piperul cayenne, paprika, sarea si piperul. Amesteca din nou foarte bine.
Foarte incet, adauga berea si stock-ul de pui. Amesteca pana cand sosul este fin si nu are deloc cocoloase. Adauga sosul Worstershire si combinatia half-and-half (smantana si laptele). Da focul la mic si mai lasa sosul putin, pana e gata de servit.
Sursa: theslowroasteditalian.com
INGREDIENTE
- branza
- 230g branza cheddar maruntita
- 100g stock de pui
- 100g bere
- 1/4 lingurita piper
- 1/2 lingurita sare kosher
- 1/2 lingurita paprika afumata
- 1 lingurita piper cayenne
- 1 lingurita pudra de usturoi
- 4 linguri faina
- 4 linguri unt
- 1 lingurita sos Worcestershire
- 180g lapte si smantana (half-and-half)