Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Franceza
Franceza
In ciuda retetei simple, sosul de vinegreta este de o savoare greu de egalat. Francezii au facut o adevarata obsesie pentru el si au creat zeci de variatii la reteta de baza. Noi ti-o recomandam pe cea autentica, al carei gust uimeste prin simplitatea si, totodata, intensitatea ei.
Metoda de preparare
Intr-un bol de marime medie, pune otetul, sarea si amesteca bine. Adauga mustarul, amesteca bine din nou. Apoi, adauga uleiul de masline, amestecand incontinuu pana devine omogen. Adauga piper dupa gust si serveste.
Ca sa-ti reuseasca de fiecare data sosul de vinegreta, respecta intotdeauna cantitatile de baza: 1 lingura de otet la 2 linguri de ulei.
INGREDIENTE
- mustar
- 2 linguri ulei de masline
- piper proaspat macinat
- putina sare
- 1 lingurita mustar de Dijon
- 1 lingura otet de vin sau balsamic