< 30 min
usor
Franceza
Un sos frantuzesc cu lamaie si usturoi care seamana izbitor cu maioneza, dar care este de doua ori mai bun, te poate scoate din incurcatura atunci cand ai nevoie de o garnitura pentru carnuri. Are origini in bucataria provensala unde este sevit alaturi de carne, peste sau legume. Il poti gasi la borcan si in magazine, dar cel pregatit acasa este mai gustos. Reteta noastra este o adaptare a celei originale care contine numai usturoi. Secretele din spatele acestui sos sunt ingredientele la temperatura camerei (pentru a preveni taiera sosului) si viteza cu care le amesteci. S-ar putea sa nu reusesti din prima sa obtii un Aioli excelent, dar e posibil sa ai norocul incepatorului.
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol si se asezoneaza cu sare si piper. Se tine la frigider cel putin o ora inainte de a fi servit.
- maioneza
- 1 lingurita hrean ras
- 1 1/2 lingurita ardei iute tocat marunt
- sucul de la 1 lamaie
- 2 linguri frisca
- 120 ml maioneza homemade sau cumparata
- 1-2 catei usturoi
- 1 lingurita cimbru