> 2h
usor
Internationala
Se pun intr-o cratita, pe foc mic, apa si zaharul pudra. Se amesteca pana cand se dizolva zaharul. Se creste flacara si se lasa la fiert 2-3 minute. Se pune siropul deoparte si se lasa pana ajunge la temperatura camerei.
Dupa racire, se amesteca intr-un bol siropul, coaja de portocala, lichiorul si sucul de portocale.
Urmatorul pas este diferit in functie de dotarile bucatariei: cu sau fara aparat de facut inghetata
Var 1 – cu aparat
Se introduce compozitia in bolul masinii de inghetata si se amesteca timp de 15 minute.
Var 2 – fara aparat
Se introduce intreaga compozitie in frigider si se lasa timp de o ora dupa care se muta in congelator si se lasa pentru inca o ora. Cu ajutorul unui tel (sau mixer) se amesteca bine crema pentru a sparge bucatile de gheata formate intre timp. Se introduce din nou la congelator pentru aproximativ 30 de minute. Se repeta procesul de 2-3 ori pana se obtine consistenta dorita.
Tips and tricks: Daca te-ai plictisit de cupele de inghetata din casa, poti sa folosesti cojile de portocala in locul lor :)
In perioada 6-27 august, puteti castiga unul dintre cele doua mixere KitchenAid oferite de Bilancia. Detaliile le gasiti aici: “Concurs FoodStory: Afla ce inghetata ti se potriveste si poti castiga un KitchenAid”
- portocale
- coaja rasa de la 2 portocale
- 4 portocale (sucul proaspat stors)
- 2 linguri lichior de portocale
- 200 gr zahar pudra
- 500 ml apa