< 30 min
usor
Internationala
Daca reusesti sa pui mana pe un somon de calitate, proaspat prins, savureaza-l simplu cu suc de lamaie, ulei de masline si rucola. Iata o reteta foarte simpla de incercat.
Taie file-ul de somon in fasii foarte subtiri, cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Aranjeaza-le pe un platou mai mare, astfel incat sa stea pe un singur rand, sa nu se inghesuie prea tare. Acopera-le cu o folie de plastic platoul la rece pana pregatesti celelalte ingrediente.
Pune rucola intr-un bol mai mare. Amestec-o foarte bine cu 3 linguri de ulei de masline si zeama de lamaie. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Scoate somonul de la frigider si unge-l cu lingura de ulei de masline ramasa. Apoi, condimenteaza-l cu sare si piper.
Aranjeaza rucola peste somon si serveste-l cu feliile de lamaie.
Sursa foto si reteta: www.bonappetit.com
- somon
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 lingura zeama lamaie de lamaie proaspata
- baby rucola
- 450g somon taiat file
- sare grunjoasa
- piper negru proaspat macinat
- 8 felii de lamaie