< 30 min
usor
Internationala
Somon, sos Aioli si o salata cu spanac - iata o combinatie sanatoasa, usor de preparat acasa, pentru un cina in patru.
Usuca bine file-urile de somon cu ajutorul servetelelor de hartie. Apoi, unge-le cu ulei de masline si presara deasupra boiaua de ardei, sare si piper. Lasa-l la marinat 15 minute la temperatura camerei.
Pasul urmator consta in prepararea sosului Aioli. Facut din galbenus de oua, usturoi si ulei de masline, sosul Aioli este replica aromata a francezilor din Provence la maioneza. Iata reteta.
Pune o tigaie neaderenta la foc mare si las-o sa se incinga, aproximativ 5 minute. Inainte sa pui somonul, unge-o cu putin ulei vegetal.
Apoi, pune somonul cu pielea in jos.
Da focul la mic si gateste somonul 5-6 minute. Intoarce file-urile si lasa-le inca un minut pentru medium-rare sau 2-3 minute pentru a fi gatite mediu.
Transfera somonul pe un platou si acopera-l cu folie de aluminiu timp de 5 minute.
Serveste-l cu sosul Aioli, felii de lamaie si o salata de spanac.
Sursa: www.chow.com
- somon
- piper negru proaspat macinat
- sare Kosher
- 1 lingura boia dulce sau picanta
- 1 lingura ulei de masline
- 4 file-uri de somon