Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Spaniola
Spaniola
Caisele dulci vor completa perfect taria condimentelor iuti si picante in care se imbraca pestele. In final vei avea deasupra lui o crusta caramelizata si dulce care se va topi in gura.
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 230C/gaz treapta 8.
Condimenteaza pestele cu sare si piper si aseaza-l, cu pielea in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Amesteca intr-un castron gemul de caise, ghimbirul, sosul de soia si ardeiul rosu (daca doresti mai picant) si unge pestele cu aceasta pasta.
Rumeneste somonul la cuptor timp de 15 minute pana cand poti sa il tai usor cu o furculita, iar gemul de caise s-a caramelizat putin.
INGREDIENTE
- peste
- 1/2 lingurita ardei iute macinat
- 2 lingurite sos de soia
- 3 lingurite ghimbir proaspat ras
- 3 linguri gem de caise
- 500 gr file de somon