< 30 min
usor
Americana
Sazerac este prin lege bautura oficiala a orasului New Orleans, avand o istorie care incepe odata cu secolul al 19-lea. La inceputurile sale, bautura era pe baza de coniac, insa din 1870, s-a trecut la whiskey-ul de secara local, iar in prezent se foloseste mai degraba bourbonul.
Umple un pahar clasic de whiskey (cu fundul gros) cu gheata.
Intr-un alt pahar, inmoaie cubul de zahar cu doar atata apa cat sa il topeasca – expertii prefera siropul gata preparat pentru a evita ca zaharul netopit sa le strice experienta. Adauga bitter si apoi whiskey.
Arunca gheata din primul pahar si adauga rapid absintul, rotind paharul astfel incat sa “unga” peretii.
Odata pregatit astfel primul pahar, toarna mixul din al doilea si orneaza cu coaja de lamaie.
Sursa foto: Cocktail Times
- whiskey
- coaja de lamaie
- 60 ml whiskey de secara (sau bourbon)
- 3-4 picaturi de bitter Angostura
- 1/2 lingurita absint (sau orice tarie cu gust de anason)
- 1 cub de zahar (sau o lingurita de sirop simplu)