< 30 min
usor
Internationala
Bucatarul Marian Ivan de la Grand Hotel Continental a castigat “Cupa Romaniei la Sandwich” cu aceasta reteta. Noi am incercat-o si, trebuie sa va spunem, pe cat de bine arata, pe atat de buna este.
Se toaca ceapa, pulpa de rosie (fara miez si coaja), patrunjelul si se amesteca toate delicat, astfel incat rosia sa ramana intacta. Somonul taiat marunt se amesteca cu albusul de la 1 ou fiert tare, cu lingura de mustar, sare, piper si zeama de la lime sau lamaie.
Painea se taie in jumate pe lungime. Partea de jos se amesteca cu crema de branza amestecata cu marat, sare si piper. Apoi, se pune aici tartarul de somon, rondelele de ridichi, un trandafir de somon si un sfert de lime.
Sandwich-ul se aranjeaza in farfurie alaturi de o salata de rucola cu baby spanac si dressing de avocado (piure de avocado pisat cu o furculita, amestecat cu sare, piper si zeama de lamaie sau lime).
- somon
- crema de branza
- 50g ridiche pentru decor
- 1 castravete
- 50g baby spanac
- 50g rucola
- 150g avocado
- 1 lingura mustar
- zeama de la 1 lime
- 25gr rosie decojita si taiata marunt
- patrunjel
- marar
- 1 ou
- 150g somon afumat
- 30g ceapa
- 1 bagheta de paine neagra cu seminte
- sare
- piper