> 2h
usor
Americana
Pregateste inghetata:
Lasa inghetata sa se incalezasca la temperatura camerei cat sa poti amesteca in ea. Adauga coaja rasa de lamaie si 2 linguri suc de lamaie si incorporeaza-le. Intinde inghetata intr-o tava (22x33cm) si pune-o la congelator.
Pregateste sosul de afine:
Pune afinele, zaharul tos, fasiile de coaja de lamaie intr-o oala, pe foc mediu. Paseaza afinele cu un zdrobitor de cartofi pana cand eliberezi toate sucurile din ele. Amesteca si lasa pe foc in jur de 2-3 minute pana cand zaharul se dizolva.
Adauga 1 lingura suc de lamaie si amidonul si lasa sa fiarba 1 minut pana cand amestecul se ingroasa.
Transfera totul intr-un bol si lasa la racit in frigider timp de 1 ora. Scoate fasiile de coaja de lamaie.
Intre timp, pregateste straturile de pandispan.
Incinge cuptorul la 190C. Unge doua tavi de copt (22x33cm) cu putin unt si tapeteaza-le cu hartie de copt, astfel incat hartia sa atrane peste margini.
Amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Bate untul moale cu zaharul brun, adauga oul si vanilia si incoropreaza-le, apoi ingredientele uscate.
Imparte amestecul in cele doua tavi de copt si niveleaza. Coace blatul 10-12 minute si lasa-l la racit in tavi alte 30 minute.
Asambleaza sandvisurile cu inghetata:
Pune cu lingura sos de afine peste inghetata din tava si amesteca usor formand spirale. Intinde inghetata peste unul din blaturi (lasat in tava) intr-un strat egal. Aseaza al doilea blat peste inghetata cu hartia de copt in sus, preseaza usor, apoi desprinde-i hartia. Inveleste tava in folie de plastic si pune tava la congelator timp de 2 ore.
Dupa ce s-a congelat taie in 8 sandvisuri egale.
Sursa reteta si foto: Gourmet
- inghetata
- 1/2 lingurita extract vanilie
- 1 ou
- 150g zahar brun
- 115g unt moale
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita praf de copt
- 125g faina
- 2 linguri amidon
- 2 fasii coaja lamaie
- 50g zahar
- 300g afine
- 1kg inghetata de vanilie
- 1 lingura coaja rasa lamaie
- 3 linguri suc lamaie