< 30 min
usor
Franceza
Chef Bogdan Alexandrescu, finalist MasterChef, alaturi de Chef Patrick-Pierre Pettenuzzo, au gatit impreuna o reteta deosebita in cadru unui atelier de gatit organizat de Sarbatoarea Gustului, alaturi de elevii de la Colegiul Economic Viilor si Scoala Gimnaziala 41.
Cei 2 chefi le-au transmis elevilor principiile unei alimentatii echilibrate, asa cum un chef considera ca e corect, si nu in ultimul rand informati cu privire la orientarea in cariera prezentand meseriile din alimentatie denumite si meseriile gustului.
Calim intr-o tigaie amestecul de legume cu putin ulei de masline, la foc mediu, timp de 6-8 minute. Nu uita sa condimentezi legumele cu fulgi de chilli, sare si piper dupa gust.
Punem apa la fiert intr-o oala, iar cand aceasta clocoteste, adaugam rucola si valeriana. Le lasam nici mai mult nici mai putin de 30 de secunde la oparit, apoi le spalam sub un jet de apa rece si le scurgem.
Inca putin si ajungem la finalul victorios si gustos al retetei! Presaram dressing-ul peste rucola si valeriana, apoi adaugam amestecul de legume din tigaie si amestecam intreaga compozitie.
Salata Stir Fry se poate servi calda sau rece. Este potrivita si pe post de garnitura.
Pofta buna!
Sursa: Sarbatoarea Gustului
- afine
- sare
- 30g miez de fistic
- 2g fulgi de chilli
- 20ml otet balsamic
- 100g rucola
- 100g valeriana
- 1 portocala
- 30ml ulei de masline
- 450g amestec de legume gatite Stir Fry
- piper