Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Pune lintea usturoiul si frunzele de dafin intr-o oala cu apa (cat sa le acopere) la fiert. Fierbe pe foc marepana da in clocot, apoi da focul mai mic si lasa timp de 15 minute.
Scurge apa si indeparteaza usturoiul si dafinul. Lasa lintea sa se raceasca in frigider.
Pregateste vinegreta amestecand mustarul, sarea si otetul, incorporand apoi, treptat, uleiul de masline.
Amesteca lintea cu maslinele, castravetii, maslinele si menta, toarna vinegreta si presara bucatele de ricotta chiar inainte de servire.
Sursa reteta si foto: The Kitchn
INGREDIENTE
- linte
- 1/4 legatura menta tocata
- 180g masline fara samburi tocate
- 6 linguri ulei de masline
- 2 castraveti medii taiati in bucatele
- 2 linguri otet de vin rosu
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingura mustar
- 2 frunze dafin
- 2 catei usturoi zdrobiti
- 400g linte
- 230g ricotta