Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Stii momentele acelea frumoase si pline de caldura in care stai la un prieten acasa, seara, cu un pahar bun de vin, iar el sau ea pregateste ceva bun in bucatarie? Reteta de astazi provine de la o prietena pe care am cunoscut-o, cum ne place noua sa spunem, „inainte sa invatam alfabetul”, adica in prima zi din clasa I. Impreuna cu compania placuta, s-a dovedit a fi reteta perfecta a unei seri pline cu povesti frumoase.
Chiar daca zilele de vara au plecat de curand, salatele sunt inca felurile de mancare la care eu una apelez seara, asadar sa aflam mai jos cum sa facem Salata Prieteniei, invatata de la o persoana draga mie.
Metoda de preparare
Se taie rondele ardeii capia, maslinele si cubulete avocado, rosia si branza. Se pun intr-un bol, se adauga peste ele sarea si piperul dupa gust, zeama de lamaie din belsug si la final uleiul de masline. Se amesteca bine, impreuna cu toate semintele si apoi se adauga cous-cous-ul si se amesteca din nou. Se pot adauga, pe langa semintele de chia si canepa, seminte din mix-uri deja pregatite, ce se gasesc in supermarket. Se serveste cu pofta.
Raluca
Raluca
INGREDIENTE
- avocado
- 3/4 lingura ulei de masline
- 1 lamai
- 1 lingura seminte de canepa
- 8 masline mari. Mix - verzi, negre, natur
- 1 lingura seminte de chia
- cuscus bio (brun)
- 2 felii groase branza maturata/ de capra
- 1 rosie
- 2 ardei capia, medii
- sare
- piper
- 1 lingura Mix de seminte