Timp preparare:
< 30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Pregateste Pesto folosind:

  • 2 legaturi mari de busuioc (doar frunzele)
  • 1/2 catel usturoi
  • 1 lingurita seminte de pin, prajite putin
  • 1 lingurita parmezan ras
  • 120ml ulei de masline
  • sare si piper

Blanseaza busuiocul in apa clocotind, timp de 2 minute.

Scurge frunzele, clateste-le cu apa rece si usuca-le. Mixeaza-le intr-un blender impreuna cu restul ingredientelor. Pune sosul Pesto intr-un bol si acopera-l cu folie alimentara.

Pregateste vinegreta de lamaie din:

  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper

Amesteca-le pe toate intr-un bol.

Pentru salata:

Incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga vanata, cimbrul, usturoiul si gatesete pana cand vanata este moale.  Condimenteaza cu sare si piper, indeparteaza cimbrul si usturoiul si scoate feliile de vanata pe un platou.

Pune apa cu sare la fiert. Fierbe in ea pentru 5 minute fasolea verde. Scoate-o, clateste-o cu apa rece si aseaza-o pe platou langa vanata.

Repete operatiunea cu zucchini, timp de 2 minute, iar intr-o oala pune sa fiarba la foc mic crevetii, timp de 6-7 minute. Scoate-i si pune-i deoparte.

Pune restul legumelor pentru salata (ardei copti, rosii, telina, ridichiile si castravetele) si feliile de avocado langa vanata si fasole verde si zucchini, pe platou. Toarna jumatate din vinegreta, condimenteaza cu sare si piper si amesteca.

Presara pesto pe un platou mare de servire, apoi aseaza pe el legumele, lasand un gol in mijlocul lor. Mai pune, inca putin pesto peste ele.

Amesteca salata verde tocata cu restul de vinegreta si aseaza-o in mijlocul legumelor, iar peste ea pune crevetii si maslinele. Decoreaza cu chives tocate si serveste salata cu oua de prepelita fierte .

Sursa reteta si foto: www.huffingtonpost.com