Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Pune cartofii intr-o oala mai mare, acopera-i cu apa rece si adauga sare. Pune-i la fiert la foc mediu-mare. Cand apa incepe sa fiarba, da focul la mediu. Cand cartofii sunt fragezi, ia-i de pe foc (dupa aproximativ 20 minute).
Intre timp, prajeste baconul intr-o tigaie mare la foc mediu, pana se rumeneste. Sterge-l de surplusul de ulei cu un servetel de bucatarie si taie-l in bucati mai mici.
Scoate cartofii din apa, cojeste-i cat sunt fierbinti si taie-i in cuburi de marime medie. Pune-i intr-un bol mare, adauga baconul si ceapa. Deasupra, toarna uleiul in care ai prajit baconul.
Adauga otetul, sarea si piperul dupa gust. Decoreaza cu patrunjel. Serveste salata calda.
Sursa: Saveur.com
INGREDIENTE
- cartofi
- frunze de patrunjel
- piper negru proaspat macinat
- 6 linguri otet de vin alb
- 1 ceapa mare, taiata felii
- 12 felii de bacon
- sare
- 6-8 cartofi medii