Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Vegetariana
Vegetariana
Dulceata perelor va completa perfect o salata cu radicchio si andive, aciditatea protocalelor si uleiurile din nuci.
Metoda de preparare
Pune zaharul intr-o tigaie inalta pe foc mediu. Incalzeste pana cand zaharul se dizolva (1 minut). Si lasa-l pe foc inca un minut pana cand devine de culoarea caramelului. Ia-l de pe foc si amesteca in el nucile tocate. Apoi toarna amestecul pe o hartie de copt. Lasa-le sa se intareasca si apoi rupe in bucati.
Amesteca otetul cu mustarul, adauga treptat si uleiul, apoi caperele tocate, amestecand continuu. Intr-un bol amesteca frunzele de salta, andive si radicchio. Pune deasupra felii de pere, apoi nucile caramelizate. Toarna dressing-ul condimenteaza cu piper.
INGREDIENTE
- pere
- ¼ lingurita piper negru macinat
- 1 para para fara samburi feliata subtire
- 1 mana de andive tocate
- 1 mana de radicchio tocata
- 1 mana frunze de salata verde rupte
- 1 lingura capere tocate
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet balsamic
- 1 ½ lingurita mustar Dijon
- 1/2 lingurita sare Kosher
- 80g nuca tocata, prajita
- 60g zahar