< 1h
usor
Vegetariana
Preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-un bol, combina cubuletele de dovleac butternut, o lingura de ulei de masline si sare, amestecand bine.
Transfera dovleacul pe o foaie de copt si lasa-l sa se coaca aproximativ 20-25 minute, pana se inmoaie. Scoate-l de la cuptor si lasa-l sa se raceasca.
Intre timp, topeste untul intr-o tigaie la foc mediu. Cand e gata, adauga zaharul brun, iar apoi nucile pecan. Soteaza-le, amestecand frecvent, timp de 7-10 minute. Scoate de pe foc si lasa-le sa se raceasca.
Amesteca otetul, mierea, celelalte 4 linguri de ulei de masline, sare si piper. Apoi, asambleaza salata: combina rucola, dovleacul, nucile pecan si afinele uscate intr-un bol, adauga dressingul si amesteca bine.
Sursa: saveur.com
- dovleac
- 2 lingurite miere
- piper negru proaspat macinat
- 2 linguri otet de vin rosu
- nuci pecan
- 2 linguri zahar brun
- 2 linguri unt
- sare de mare
- 5 linguri ulei de masline
- 350g dovleac taiat cubulete
- rucola
- afine uscate