Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Pune usturoiul cu apa cat sa il acopere, intr-o tigaie, la fiert. Fierbe timp de 2 minute, apoi scurge apa. Repeta operatiunea de inca doua ori, pana cand usturoiul se inmoaie.
Paseaza cu un blender usturoiul fiert impreuna cu laptele. Condimenteaza cu sare si piper.
Taie rosiile in felii si amesteca-le intr-un castron cu frunzele de busuioc si 2 linguri de ulei. Condimenteaza cu sare si piper. Incorporeaza ansoa in salata.
Toarna usturoiul pasat pe un platou, aseaza peste salata, picura otetul balsamic si restul de ulei de masline.
Sursa reteta si foto: www.foodandwine.com
INGREDIENTE
- rosii
- 2 lingurite otet balsamic
- 12 fileuri ansoa
- 60ml ulei de masline
- 1/2 legatura busuioc
- 900g rosii de gradina (rosii si galbene)
- piper
- sare
- 60ml lapte
- 6 catei usturoi taiati in jumatate