< 30 min
usor
Internationala
O reteta simpla si gustoasa pe care merita sa o incerci.
Gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa fara sare si ulei. Scurge-le bine si pastreaza 100ml din apa in care au fiert. Clateste pastele cu apa rece si scurge-le.
Scoate tonul din conserva si scurge-l, pastrand 2 linguri de ulei.
Rade coaja de la lamaie si stoarce 3 linguri de zeama. Amesteca-le cu uleiul pastrat.
Amesteca pastele pregatite cu uleiul si lamaia intr-un bol mare, apoi adauga tonul si marul feliat.
Toaca marunt varfurile cu frunze de la fenicul si pune-le in bol. Curata feniculul si feliaza-l, apoi adauga-l peste paste.
Toarna apa pastrata de la paste si jumatate de lingurita de sare si amesteca bine. Serveste salata imediat.
Sursa reteta si foto: My Recipes
- paste
- 1 bulb fenicul
- 1 mar feliat
- 1 lamaie
- 200g ton din conserva
- 250g paste (penne)
- 1/2 lingurita sare