Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Italiana
Italiana
Metoda de preparare
Fierbe pastele al dente in apa cu sare. Scurge-le si picura putin ulei de masline peste ele. Pune-le pe o hartie de copt la frigider timp de 10 minute.
Intre timp, caleste salota si fulgii de ardei iute in ulei, la foc mediu, timp de 4 minute. Adauga ciupercile feliate si gateste-le 5 minute. Apoi, toarna vinul si lasa sa fiarba 2-3 minute, pana cand lichidul se reduce.
Opreste focul, adauga patrunjelul si cimbrul, coaja de lamaie si sucul de lamaie, radicchio si amesteca bine.
Pune si pastele reci peste amesteccul din oala, gorgonzola, sare si piper. Amesteca bine si serveste la temperatura camerei.
Sursa reteta si foto: Martha Stewart
INGREDIENTE
- paste
- 60g gorgonzola faramitata
- sare
- piper
- 1/2 radicchio feliata subtire pe latime
- 1/4 lingurita coaja lamaie
- 3 linguri suc de lamaie
- 3 linguri patrunjel tocat
- 60ml vin alb sec
- 1 lingura cimbru tocat
- 220g ciuperci feliate
- 1/4 lingurita fulgi ardei iute
- 2 linguri ulei de masline
- 1 salota (hasma) tocata marunt
- 220g paste (orecchiette sau conchiglie)