Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Vegetariana
Vegetariana
Metoda de preparare
Amesteca sucul de lamaie cu usturoiul tocat si lasa-le sa stea 15 minute.
Prajeste migdalele in 2 linguri de ulei incins intr-o tigaie, timp de 5 minute pana cand devin aurii. Scoate-le pe servetele de hartie si lasa-le sa se raceasca.
Pune-le impreuna cu sucul de lamaie intr-un robot de bucatarie. Adauga coriandru, chimion, paprika si pudra de ardei iute si mixeaza bine pana cand maruntesti migdalele. Adauga uleiul de masline si mixeaza pana cand obtii o pasta. Condimenteaza cu sare si piper.
Pune pasta intr-un bol, adauga nautul si morcovii si amesteca bine.
Sursa retetea si foto: www.foodandwine.com
INGREDIENTE
- morcovi
- 450g morcovi rasi subtire
- 420g naut din conserva
- 120ml ulei de masline
- sare
- piper
- 1/4 lingurita ardei iute pudra
- 1 lingurita paprika
- 1 lingurita chimion
- 1 legatura coriandru
- 85g fulgi migdale
- 1 catel usturoi tocat
- 2 linguri ulei
- 2 linguri suc de lamaie