Timp preparare:
< 1h 30min
< 1h 30min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Metoda de preparare
Incinge cuptorul la 200C. Inveleste fiecare bucata de sfecla rosie in folie de aluminiu si aseaza-le pe o tava.
Pune la cuptor timp de 1 ora, apoi lasa deoparte sa se raceasca. Scoate folia si decojeste sfecla (folosind niste manusi de plastic pentru a evita sa te patezi pe maini). Taie sfecla in felii sau cubulete.
Gateste ceapa in uleiul incins pe foc mediu, timp de 5 minute, pana cand se inmoaie. Adauga usturoiul si mai gateste 1 minut.
Adauga lintea scursa din conserva si feliile de sfecla. Gateste totul timp de 3 minute, amestecand din cand in cand.
Scoate totul intr-un bol, adauga otetul, barnza si funzele de menta. Condimenteaza cu sare si piper si amesteca bine.
Sursa reteta si foto: Taste.com.au
INGREDIENTE
- sfecla rosie
- 10 frunze menta rupte
- 1 lingura otet de vin rosu
- 60g branza de capra, faramitata
- 400g linte din conserva
- 2 catei usturoi feliati subtire
- 1 ceapa rosie feliata
- 1 lingura ulei de masline
- 1kg sfecla rosie