Timp preparare:
< 1h 30min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Incinge cuptorul la 200C. Inveleste fiecare bucata de sfecla rosie in folie de aluminiu si aseaza-le pe o tava.

Pune la cuptor timp de 1 ora, apoi lasa deoparte sa se raceasca. Scoate folia si decojeste sfecla (folosind niste manusi de plastic pentru a evita sa te patezi pe maini). Taie sfecla in felii sau cubulete.

Gateste ceapa in uleiul incins pe foc mediu, timp de 5 minute, pana cand se inmoaie. Adauga usturoiul si mai gateste 1 minut.

Adauga lintea scursa din conserva si feliile de sfecla. Gateste totul timp de 3 minute, amestecand din cand in cand.

Scoate totul intr-un bol, adauga otetul, barnza si funzele de menta. Condimenteaza cu sare si piper si amesteca bine. 

Sursa reteta si foto: Taste.com.au