Timp preparare:
< 1h
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala
Metoda de preparare

Pentru quinoa
80g quinoa
1 catel de usturoi, zdrobit
1/4 lingurita de sare

Pentru vinaigrette
suc de la 1/2 lamaie
3 linguri ulei de masline extra virgin
1 catel de usturoi
1 lingurita miere
piper negru proaspat macinat

Salata
1 salata Romaine
1 salata Radicchio
1 salota mare
35g migdale taiate
85g branza ricotta, maruntita
1 avocado taiat felii
sare si piper proaspat macinat

Pasul 1: Inainte de toate, trebuie sa te ocupi de quinoa. Incalzeste 240ml apa. Adauga quinoa, catelul de usturoi si sarea. Lasa-le sa fiarba, dupa care da la foc mic si lasa-le sa stea pe foc inca 15 minute. Dupa acest timp, opreste focul si mai lasa quinoa sa stea in apa 5 minute. Scoate-o si las-o sa se raceasca.

Pasul 2: fa vinegreta: amesteca bine cu un blender sau la robotul de bucatarie zeama de lamaie, uleiul de masline, usturoiul, mierea si piperul proaspat macinat. Cand prinde o consistenta cremoasa, e gata.

Pasul 3: salata. curata frunzele de salata, salota (care trebuie maruntita). Pune-e intr-un bol mare si presara deasupra quinoa. Adauga vinegreta, migdalele si ricotta. Adauga si feliile de avocado si pune sare dupa gust.

Sursa: www.thekitchn.com