< 1h
usor
Internationala
Pentru quinoa
80g quinoa
1 catel de usturoi, zdrobit
1/4 lingurita de sare
Pentru vinaigrette
suc de la 1/2 lamaie
3 linguri ulei de masline extra virgin
1 catel de usturoi
1 lingurita miere
piper negru proaspat macinat
Salata
1 salata Romaine
1 salata Radicchio
1 salota mare
35g migdale taiate
85g branza ricotta, maruntita
1 avocado taiat felii
sare si piper proaspat macinat
Pasul 1: Inainte de toate, trebuie sa te ocupi de quinoa. Incalzeste 240ml apa. Adauga quinoa, catelul de usturoi si sarea. Lasa-le sa fiarba, dupa care da la foc mic si lasa-le sa stea pe foc inca 15 minute. Dupa acest timp, opreste focul si mai lasa quinoa sa stea in apa 5 minute. Scoate-o si las-o sa se raceasca.
Pasul 2: fa vinegreta: amesteca bine cu un blender sau la robotul de bucatarie zeama de lamaie, uleiul de masline, usturoiul, mierea si piperul proaspat macinat. Cand prinde o consistenta cremoasa, e gata.
Pasul 3: salata. curata frunzele de salata, salota (care trebuie maruntita). Pune-e intr-un bol mare si presara deasupra quinoa. Adauga vinegreta, migdalele si ricotta. Adauga si feliile de avocado si pune sare dupa gust.
Sursa: www.thekitchn.com
- quinoa
- lamaie
- piper
- sare
- branza Ricotta
- avocado
- salata Radicchio
- salota (hasma)
- salata Romaine
- sos vinegreta
- usturoi
- quinoa