< 30 min
usor
Internationala
Aceasta salata gourmet este o combinatie senzationala intre ingrediente dulci si sarate.
Pregateste mai intai smochinele. Pune intr-o tigaie, la foc mediu, zaharul, vinul, otetul balsamic, condimentele, ghimbirul curatat si feliat si feliile de lamaie. Lasa-le sa fiarba acoperit timp de 10 minute, apoi adauga smochinele cu tot cu coaja si mai lasa-le pe foc mic inca 3 minute, pana cand smochinele se inmoaie usor. Scoate fructele pe o farfurie si lasa sosul sa fiarba pana cand se reduce la aproximativ 250ml. Opreste focul, strecoara sosul pentru a indeparta condimentele si pune inapoi smochinele.
Incinge cuptorul al 180C. Condimenteaza pieptul de pui cu putina sare si piper si prajeste-l in uleiul incins 3-4 minute pe fiecare parte. Pune tigaia in cuptor si mai lasa puiul sa se rumeneasca alte 5-6 minute, pana cand carnea este patrunsa. Scoate-l si lasa-l sa se raceasca putin.
Scoate smochinele din sos si taie-le in jumatati. Feliaza pieptul de pui in fasii si pune-l alaturi de smochine, rucola, prosciutto si mozzarella pe un platou mare. Toarna deasupra putin din sosul in care au stat smochinele, adauga sare si piper si serveste.
Sursa reteta si foto: Taste.com.au
- smochine
- piper
- sare
- 8 smochine mari
- 4 felii lamaie
- 1 bucata de 2cm ghimbir
- 2 bucati anason stelat
- 6 boabe piper
- 125ml otet balsamic
- 1 bat scortisoara
- 6 pastai cardamon
- 375ml vin rosu sec
- 220g zahar
- 1 lingura ulei de masline
- 250g mozzarella rupta in bucatele
- 4 felii prosciutto rupt in fasii
- 2 maini rucola
- 4 bucati piept pui (200g fiecare) cu piele