30 min
usor
Vegetariana
O salata stilata cu un gust usor intepator dat de branza Roquefort. Perele ii vor da o aroma dulce, iar nucile o textura crocanta. Este perfecta pentru petreceri, dar si pentru o cina usoara.
Intr-o tigaie pune la incins, la foc mediu, un sfert din cantitatea de zahar impreuna cu nucile. Amesteca pana cand zaharul se topeste si caramelizeaza nucile.
Toarna amestecul din tigaie pe o foaie cerata sau pe o foaie de copt. Lasa-l sa se intareasca si apoi rupe-l in bucati.
Pregateste dressing-ul din otet, ulei, o lingurita si jumatate de zahar, mustar, sare si piper.
Intr-un bol amesteca frunzele de salata rupte in bucati mici, perele curatate si taiate cubulete, branza Roquefort taiata cubulete, avocado taiat in cubulete, ceapa verde taiata marunt.
Toarna deasupra dressing-ul si presara nuci caramelizate.
- salata verde
- 2 lingurite mustar dulce
- 50 ml otet
- 80ml ulei masline
- 50g zahar
- 2 fire ceapa verde
- 50g nuca (miez intreg)
- 1 avocado
- 150g branza Roquefort
- 3 pere
- 1 salata verde
- sare
- piper