Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
In locul frunzelor de salata verde foloseste cicoare verde si rosie pentru a da un gust deosebit salatei. Pentru ca sunt usor amarui foloseste pentru aceasta salata un dressing dulce cu mustar.
Metoda de preparare
Prajeste baconul tocat intr-o tigaie neaderenta timp de 8-10 minute, la foc mediu, pana cand devine auriu si usor crocant. Scoate-l pe cateva servetele de hartie pentru a scapa de grasimea in exces.
Spala frunzele de cicoare, curata ouale si taiele in sferturi.
Pregateste dressing-ul din otet, mustar, zahar, cele doua tipuri de ulei si putina sare.
Aranjeaza frunzele, baconul si sferturile de oua pe farfurii si stropeste totul cu dressing de mustar. Presara deasupra si alunele tocate marunt.
INGREDIENTE
- oua
- 4 linguri ulei arahide
- 3 linguri ulei floarea soarelui
- sare
- 1 lingurita zahar brun
- 1 lingura otet
- 2 lingurita mustar dulce
- 2 linguri alune padure tocate marunt
- 6 manunchiuri cicoare rosie si verde
- 200g bacon taiate cubulete
- 6 oua fierte tare