Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Asiatica
Asiatica
Metoda de preparare
Amesteca ardeii iuti tocati, un catel de usturoi tocat si salotele tocate.
Incinge uleiul intr-o tigaie si pune 2 linguri din acest amestec la prajit. Lasa totul pe foc 2-3 minute.
Amesteca orezul fiert cu restul de amestec de ardei iute usturoi si salote. Adauga zaharul brun si sucul de lime. Apoi sare, dupa gust.
Taie/ toaca legumele si ierburile aromatice si adauga-le in orez. Amesteca bine si serveste.
Sursa reteta si foto: www.theguardian.com
INGREDIENTE
- orez
- 1 catel usturoi tocat
- 3 ardei iuti chili tocati marunt
- busuioc coriandru si menta tocate marunt
- 450g orez cu bob lung fiert
- sare
- 1/4 lingurita zahar brun
- 2 linguri ulei de masline
- 2 fire lemongrass tocate marunt (doar partile albe)
- 1 castravete mic tocat cubulete
- 2-3 ridichi tocate cubulete
- 2-3 frunze varza feliate subtire
- 50g fasole verde fiarta taiata in bucati
- 2 salote tocate marunt
- sucul de la un lime