Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Marocana
Marocana
Metoda de preparare
Tavaleste nautul scurs din conserva prin chimionul macinat si prajeste-l intr-o lingura de ulei incins. Lasa-l 5 minute pana cand se rumeneste, dar nu se arde.
Curata ardeii iuti de seminte, feliaza-i si pune-i in aceeasi tigaie. Gateste nautul cu ardeii cateva minute. Scoate totul intr-un bol si lasa sa se raceasca putin. Apoi, adauga semintele de chimion, castravetele, rosiile si ceapa rosie.
Amesteca sucul de lamaie cu 1 lingura ulei de masline, 1 lingura de otet, sare si piper. Toarna totul peste salata chiar iniante de servire si presara patrunjel tocat.
Sursa reteta si foto: The Guardian
INGREDIENTE
- naut
- 1 lingura ulei de masline
- patrunjel
- sucul de la 1/2 lamaie
- sare
- piper
- 1/2 ceapa rosie feliata subtire
- 8 rosii cherry taiate in sferturi
- 1/2 castravete mare taiat in cubulete
- 1/2 ardei iute rosu
- 1 lingurita chimion seminte intregi
- 1/2 ardei iute verde
- 400g naut din conserva
- 1 lingurita chimion macinat
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura otet de vin rosu