< 1h 30min
mediu
Vegetariana
Iti propunem o salata rafinata, dar totodata usor de preparat, servita la restaurantul abc kitchen din New York. Potrivit New York Times, aceasta este alegerea numarul 1 a femeilor de afaceri care isi iau pranzul aici.
Preincalzeste cuptorul la 125 ºC. Intr-un robot de bucatarie sau cu ajutorul unui blender, amesteca usturoiul cu semintele de chimion, fulgii de chilli, 1 ½ lingurita de sare si ¾ lingurita de piper pana obtii o pasta. Adauga otetul si 2 linguri de ulei, apoi amesteca din nou.
Aranjeaza morcovii intr-o tigaie si intinde pasta peste ei. Deasupra, pune jumatatile de lamai si portocale, cu partea taiata in jos. Lasa totul la cuptor aproximativ 45 minute, pana sunt gata morcovii.
Aranjeaza morcovii pe un platou. Stoarce apoi sucul de la jumatatile de lamai si portocale intr-o ceasca de masurat. Ar trebui sa ai aproximativ 100 ml. Adauga aici celelalte 2 linguri de ulei. Asezoneaza cu sare si piper. Toarna putin din sosul obtinut peste morcovi.
Aranjeaza avocado peste morcovi, apoi imprastie germenii deasupra. Stropeste totul cu restul de sos, adauga smantana si presara semintele de dovleac. Pofta mare!
Sursa: Nytimes
- avocado
- 3 linguri seminte de dovleac decojite si prajite
- 3 linguri smantana
- 1 lamaie taiata in jumate
- 1 avocado curatat si taiat wedges
- 1 portocala taiata in jumate
- 450g morcovi de marime medie, cojiti
- 4 linguri ulei de masline extra virgin
- 1 lingura otet de vin rosu
- piper proaspat macinat
- sare
- ¼ lingurita fulgi de chilli
- 1 lingurita frunze de cimbru proaspete
- 1 lingurita seminte de chimion
- 3 catei de usturoi
- 1 mana de germeni in functie de preferinta