Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Vegetariana
Vegetariana
Un elogiu adus legumelor proaspete de primavara, aceasta salata garanteaza si vitamine, si minerale la pachet pentru un pranz gustos.
Metoda de preparare
Prajeste semintele de chimion timp de 2 minute intr-o tigaie incinsa si apoi macina-le fin. Amesteca-le cu sucul de lime, uleiul si mierea, adauga mararul, sare si piper. Lasa dressingul la frigider pana cand pregatesti legumele.
Fierbe mazarea in apa cu sare (5 minute daca este proaspata sau 2 minute daca este congelata). Clateste sub un jet de apa rece si scurge bine.
Amesteca mazarea cu ridichiile feliate si feta intr-un bol. Adauga dressingul si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
INGREDIENTE
- mazare
- piper
- 150g branza feta maruntita
- sare
- 450g boabe de mazare verde
- 1 legatura de ridiche feliata
- 2 lingurita miere
- 60ml ulei de masline
- 3 linguri marar proaspat, tocat
- 2 lingurite suc proaspat de lime
- 2 lingurite seminte de chimion