< 30 min
usor
Internationala
Prajeste baconul timp de 6 minute, fara ulei, pana cand devine crocant. Scoate-l pe servetele de hartie si lasa-l deoparte.
Adauga 2 linguri de ulei de masline in tigaie si prajeste semintele de pin impreuna cu salotele condimentate cu putina sare si piper, timp de 2-3 minute. Scoate totul intr-un bol.
Blanseaza fasolea si mazarea, impreuna, in apa clocotind timp de 1 minut; scoate-le intr-un bol cu apa rece, scurge-le si pune-le in acelasi bol cu semintele de pin si salotele.
Adauga baconul tocat in bucatele mici, uleiul de masline ramas, menta, patrunjelul, jumatate din parmezan, ceapa verde, cresonul rupt, frunze de salata rupte in bucati mici, feniculul, sare piper si zeama de lamaie. Amesteca bine.
Serveste salata cu restul de parmezan ras presarat deasupra ei.
Sursa reteta si foto: Saveur
- mazare
- 1 legatura creson
- 7 cepe verzi tocate
- 60g parmezan ras
- 1 legatura patrunjel tocat
- 1 legatura menta tocata
- 450g fasole boabe congelata
- 450g mazare congelata
- piper
- sare
- 2 salote tocate marunt
- 60g seminte de pin
- 60ml ulei de masline
- 6 felii bacon
- 1 salata verde
- 1 fenicul tocat
- 80ml suc de lamaie