Timp preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Bucatarie:
Internationala

O salata racoroasa, dar consistenta, cu un dressing dulce cu mustar si miere.

Metoda de preparare

Intr-o tigaie incinsa prajeste fara ulei baconul pana cand se rumeneste si devine usor crocant. Scoate-l la scurs pe servetele de hartie si apoi taie-l marunt.

 Amesteca intr-un recipient cu capac otetul, mierea, uleiul, mustarul, boiaua si sare. Incide si scutura bien pana cand se omogenizeaza mierea.

Spala salata si rupe frunzele in bucatele. Curata mandarinele si fiecare felie in parte curat-o de coaja astfel incat sa iti ramana numai pulpa. Coaja este amara si va schimba gustul salatei.

Intr-un bol amesteca frunzele de salata, mandarinele, ceapa verde tocata marunt, baconul tocat si alunele de padure. Toarna deasupra dressing-ul  si mai amesteca o data.

Serveste salata cu felii de paine integrala prajite.