Timp preparare:
< 1h
< 1h
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
O salata usoara si sanatoasa.
Metoda de preparare
Fierbe lintea timp de 20 de minute, scurge-o si clateste-o cu apa rece. Lasa-o deoparte.
Fierbe in acelasi timp si bucatelele de sfecla rosie, pana cand se inmoaie. Surge-le si lasa-le deoparte.
Feliaza feniculul si freaca-l cu putina sare. Lasa-l sa stea asa 10 minute, apoi clateste-l.
Amesteca intr-un bol busuiocul, menta, ceapa, uleiul de masline si sucul de lamaie.
Amesteca intr-un bol mare ciresele, feniculul, lintea, sfecla si avocado curatat si taiat cubulete. Toarna peste ele dressingurl pregatit mai devreme. Amesteca bine si presara deasupra semintele de dovleac, sare si piper.
Sursa reteta si foto: Happy Yolks
INGREDIENTE
- linte
- seminte de dovleac prajite
- sare
- 60ml ulei de masline
- suc de la 1 lamaie
- 1 lingura menta tocata
- 1 ceapa rosie mica tocata marunt
- 1 lingura busuioc tocat
- 1 avocado
- 1 mana salata verde si alte verdeturi de salata
- 100g linte verde
- 4 bucati mici sfecla rosie curatate si tocate
- 1 bulb fenicul feliat
- 200g cirese fara samburi taiate in jumatati
- piper