Timp preparare:
< 30 min
< 30 min
Dificultate:
usor
usor
Bucatarie:
Internationala
Internationala
Este o impreunare placuta de texturi crocante si moi, de gusturi sarate si usor acide. Poate fi o granitura perfecta, dar si o masa ca atare, daca esti vegetarian.
Metoda de preparare
Incinge uleiul intr-o tigaie. Rupe cu mana frunzele de cimbru in tigaie si prajeste-le cateva secunde. Pune deoparte.
Rade coaja de la lamaie, apoi stoarce lamaia si amesteca sucul cu otetul.
Rupe buchetelele de conopida si taie-le in doua sau in patru pe cele mari. Feliaza subtire feniculul. Scurge fasolea fiarta sau din conserva. Toaca marunt chives si patrunjel. Amesteca toate ingredinetele impreuna cu uleiul aromat intr-un bol mare.
Adauga branza feta, apoi zeama de lamaie. La final condinementeaza cu sare si piper.
Sursa reteta si foto: The Kitchn
INGREDIENTE
- fasole
- 1 legatura chives
- 1 bulb fenicul
- 450g fasole boabe din conserva
- 1 conopida mica
- 1 lingura otet de vin rosu
- 1 lamaie
- 2 fire cimbru
- 80ml ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- 100g feta faramitata
- sare
- piper