< 30 min
usor
Americana
O salata care se potriveste in orice anotimp, intr-o prezentare neobisnuita. Ingredientele nu sunt amestecate asa cum se intampla in mod obisnuit intr-o salata, ci sunt puse instraturi separate si stopite cu un dressing. A fost inventata de Bob Cobb in restaurantul Brown Derby din Los Angeles, in 1926, ca o metoda de a folosi tot ceea ce ramanea prin bucatarie de la felurile principale. A devenit insa repede favorita clientilor.
Se toaca marunt ouale, carnea de curcan, rosia (fara seminte) si ceapa.
Mocovul se da pe razatoare, iar porumbul se caleste 2 minute in putin ulei.
Se pregateste dressing-ul din otet, mustar, ulei, sare si piper dupa gust.
Se aseaza pe farfurie sau intr-un pahar, straturi de ingrediente si se stopesc cu dressing.
- oua
- 200g carne de curcan la cuptor
- 2 oua fierte tare
- 100g porumb din conserva
- 1 morcov mare
- 2 cepe verzi
- 1 rosie
- 3 linguri ulei masline
- 1 lingura otet vin
- 1 lingura mustar
- sare
- piper