< 30 min
usor
Internationala
O salata gustoasa in care dressingul cald cu cidru si baconul aduc texturi placute langa legumele crude.
Prajeste baconul intr-un ceaun, la foc mediu, pana cand se rumeneste. Scoate-l pe un servetel, taie-l in bucatele si pastreaza 1 lingura din grasimea ramasa de la bacon.
Soteaza salota in aceasta grasime pentru 1 minut si pune-o deoprate.
Pune la incalzit cidrul de mere si fierbe-l timp de 15 minute, pana se reduce la un sfert din cantitate. Ia-l de pe foc si adauga salota sotata, sare si piper. Pune acest amestec intr-un blender alaturi de branza si paseaza.
Amesteca varza cu ardeiul tocat, toarna dressingul cu cidru si branza si amesteca bine. Presara bucatele de bacon deasupra si serveste imediat.
Sursa reteta si foto: www.health.com
- varza
- 1.5kg varza tocata fasii subtiri
- 1 ardei gras rosu tocat
- 50g branza cu mucegai (Roquefort) faramitata
- 1/4 lingurita piper
- 1/4 lingurita sare
- 460ml cidru de mere
- 1 salota (hasma) mica tocata marunt
- 3 felii bacon